Хіти тижня. Фрукти, які корисно їсти з кісточками

Деякі фрукти та ягоди потрібно їсти разом з кісточками за їх високу концентрацію корисних мікроелементів.

Наприклад, насіння кавуна допомагає нормалізувати рівень цукру у крові. Люди цього не знаючи, завжди викидають насіння, передають Патріоти України з посиланням на Zdorovia.

1. Виноград

Червоний виноград - джерело речовини ресвератролу, яка бореться з раковими клітинами, зміцнює серце і судини, знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

Елементи з кісточок винограду роблять шкіру гладенькою та еластичною.

2. Ківі

У них міститься величезна кількість вітаміну Е, який корисний для шкіри, волосся, нігтів та знімає набряки під очима. Ще в них є омега-3 жирні кислоти проти запалень.

3. Цитрусові

Їх кісточки містять саліцилову кислоту, котра є й в аспірині. В кісточках апельсина багато вітаміну В17, який допомагає боротися з раком і грибковими захворюваннями. Не потрібно просто ковтати насіння, для більшої користі їх треба розжувати.

Також вони допоможуть при головних болях та для відновлення тонусу організму.

4. Оливки

Кісточки оливок містять елементи, які активізують процес виведення токсинів, нормалізують роботу нервової системи та полегшують симптоми астми.

5. Гранат

Кісточки граната, адже вони знижують дратівливість і нервозність.

Яблука є виключенням з правил. Їх кісточки багаті амігдаліном, який при попаданні в кишківник виділяє отруйну синильну кислоту.

Опублікував: Олег Устименко

Готуйтесь до додаткових витрат! За що власники котлів повинні заплатити 1500 грн

вівторок, 9 вересень 2025, 11:56

Перед початком опалювального сезону українців попереджають про додаткові витрати - перевірка газових котлів і плит обійдеться приблизно у 1500 грн. Про це повідомило видання "На пенсії", передають Патріоти України. У регіональних філіях облгазів наголо...

Доведеться затягнути паски! В Україні перепишуть вартість основних продуктів - які причини та що буде з цінами

вівторок, 9 вересень 2025, 9:23

Ціни на молочку в Україні продовжують зростати, а головними рушіями цього є зростання попиту з боку кондитерів та сироварів. Водночас український ринок страждає від конкуренції з боку білоруських компаній та надлишкової пропозиції молока у світі, що ти...