
1. Виноград
Червоний виноград - джерело речовини ресвератролу, яка бореться з раковими клітинами, зміцнює серце і судини, знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера.
Елементи з кісточок винограду роблять шкіру гладенькою та еластичною.
2. Ківі
У них міститься величезна кількість вітаміну Е, який корисний для шкіри, волосся, нігтів та знімає набряки під очима. Ще в них є омега-3 жирні кислоти проти запалень.
3. Цитрусові
Їх кісточки містять саліцилову кислоту, котра є й в аспірині. В кісточках апельсина багато вітаміну В17, який допомагає боротися з раком і грибковими захворюваннями. Не потрібно просто ковтати насіння, для більшої користі їх треба розжувати.
Також вони допоможуть при головних болях та для відновлення тонусу організму.
4. Оливки
Кісточки оливок містять елементи, які активізують процес виведення токсинів, нормалізують роботу нервової системи та полегшують симптоми астми.
5. Гранат
Кісточки граната, адже вони знижують дратівливість і нервозність.
Яблука є виключенням з правил. Їх кісточки багаті амігдаліном, який при попаданні в кишківник виділяє отруйну синильну кислоту.
У 2025 році у Польщі мали роботу 92% довоєнних іммігрантів з України, серед тих, хто переїхав до країни після початку повномасштабного вторгнення, таких вже 78%. Такі дані нового опитування щодо інтеграції українців у Польщі наведено у пресрелізі аналі...
До кінця 2025 року планується проведення Ради коаліцій та обговорення спільно з прем'єр-міністром України концептуальних положень пенсійної реформи. Мета — окреслити кроки, необхідні для запровадження змін у грошовому забезпеченні пенсіонерів. Про це р...