1. Виноград
Червоний виноград - джерело речовини ресвератролу, яка бореться з раковими клітинами, зміцнює серце і судини, знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера.
Елементи з кісточок винограду роблять шкіру гладенькою та еластичною.
2. Ківі
У них міститься величезна кількість вітаміну Е, який корисний для шкіри, волосся, нігтів та знімає набряки під очима. Ще в них є омега-3 жирні кислоти проти запалень.
3. Цитрусові
Їх кісточки містять саліцилову кислоту, котра є й в аспірині. В кісточках апельсина багато вітаміну В17, який допомагає боротися з раком і грибковими захворюваннями. Не потрібно просто ковтати насіння, для більшої користі їх треба розжувати.
Також вони допоможуть при головних болях та для відновлення тонусу організму.
4. Оливки
Кісточки оливок містять елементи, які активізують процес виведення токсинів, нормалізують роботу нервової системи та полегшують симптоми астми.
5. Гранат
Кісточки граната, адже вони знижують дратівливість і нервозність.
Яблука є виключенням з правил. Їх кісточки багаті амігдаліном, який при попаданні в кишківник виділяє отруйну синильну кислоту.
Польський Сенат у середу, 17 вересня, ухвалив новий закон про допомогу громадянам України, який подовжує легальність перебування в Польщі українців, що втекли від війни, до 4 березня 2026 року. Закон підтримали 57 польських сенаторів, проти проголосува...
Кабінет міністрів схвалив законопроєкт, який встановлює єдиний підхід до щорічного підвищення всіх пенсій, призначених у пенсійній системі, виключно через механізм індексації. Про це у Телеграмі повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Та...