Хіти тижня. Фрукти, які корисно їсти з кісточками

Деякі фрукти та ягоди потрібно їсти разом з кісточками за їх високу концентрацію корисних мікроелементів.

Наприклад, насіння кавуна допомагає нормалізувати рівень цукру у крові. Люди цього не знаючи, завжди викидають насіння, передають Патріоти України з посиланням на Zdorovia.

1. Виноград

Червоний виноград - джерело речовини ресвератролу, яка бореться з раковими клітинами, зміцнює серце і судини, знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

Елементи з кісточок винограду роблять шкіру гладенькою та еластичною.

2. Ківі

У них міститься величезна кількість вітаміну Е, який корисний для шкіри, волосся, нігтів та знімає набряки під очима. Ще в них є омега-3 жирні кислоти проти запалень.

3. Цитрусові

Їх кісточки містять саліцилову кислоту, котра є й в аспірині. В кісточках апельсина багато вітаміну В17, який допомагає боротися з раком і грибковими захворюваннями. Не потрібно просто ковтати насіння, для більшої користі їх треба розжувати.

Також вони допоможуть при головних болях та для відновлення тонусу організму.

4. Оливки

Кісточки оливок містять елементи, які активізують процес виведення токсинів, нормалізують роботу нервової системи та полегшують симптоми астми.

5. Гранат

Кісточки граната, адже вони знижують дратівливість і нервозність.

Яблука є виключенням з правил. Їх кісточки багаті амігдаліном, який при попаданні в кишківник виділяє отруйну синильну кислоту.

Опублікував: Олег Устименко

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...