Хіти тижня. "Гарантії" Кремля? У Німеччині висунули РФ важливу для України умову у будівництві "Північного потоку-2"

Як зазначала Меркель, Берліну потрібна ясність з боку Москви, що росіяни будуть продовжувати використовувати українську ГТС.

Ілюстрація:5 канал

Німеччина вважає, що Росії необхідно надати гарантії того, що вона постачатиме газ через українську газотранспортну систему після запуску газогону "Північний потік-2". Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на заяву посла Німеччини в Україні Ернста Райхеля, зазначають Патріоти України.

"Як зазначала Меркель, нам потрібна ясність з боку Росії, що вони будуть продовжувати використовувати українську ГТС. Мають бути гарантії, на які можна покластися", – сказав Райхель.

Він також додав, що форми такої гарантії ще обговорюються. Крім цього, він висловив впевненість у тому, що США не застосовуватимуть санкцій проти компаній, які будують "Північний потік-2".

Як відомо, 27 березня Німеччина видала повний комплект дозволів на будівництво та експлуатацію газопроводу "Північний потік-2" у німецькій Виключно економічній зоні (ВЕЗ). Фінляндія видала останній необхідний дозвіл для будівництва на своїй території газогону "Північний потік-2".

Глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що після запуску газопроводів "Північний потік-2" та "Турецький потік" транзит російського газу через Україну скоротиться в 10 разів.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...