Хіти тижня. "Газпром" заявив, що готовий продавати газ Україні на 25% дешевше: Названо умови

Російський "Газпром" готовий підписати з Україною прямі контракти на поставку газу за ціною приблизно на 25% меншою за наявну, при цьому у Кремлі виступають за консорціум (спільне керування) газотранспортною системи. Про це заявив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер на зустрічі прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва з одним із засновників "Опозиційної платформи - За життя" Юрієм Бойком і його політичним соратником Віктором Медведчуком, повідомляють Патріоти України.

"Звісно, сьогодні рано говорити про конкретну ціну за таким контрактом... за новим контрактом прямих поставок російського газу на український ринок ціна для кінцевого споживача на українському ринку буде десь на чверть нижчою за нинішній рівень цін", — припустив Міллер.

Разом з тим на переговорах обговорили фактичну передачу української ГТС у спільне керування з Росією. Наразі проти цього виступає "Нафтогаз". Також на переговорах Медведчук і Бойко розповіли прем'єр-міністрові країни-агресора про те, як сильно виросли тарифи в Україні.

Зазначимо, Україна вже більше трьох років не купує газ безпосередньо у Росії. Вартість блакитного палива наразі становить 8,55 грн /куб. При цьому Кремль втратив важіль тиску і більше не може маніпулювати можливим підвищенням тарифів для України.

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...