Хіти тижня. І повернув всі гроші: "Газпром" відмовився відновити поставки газу в Україну

"Нафтогаз України" розраховував з березня почати імпорт російського газу, але отримав відмову.

Про це розповів заступник голови правління російського газового холдингу Олександр Медведєв, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

"Газпром дійсно отримав грошові кошти від "Нафтогазу України" в оплату березневих поставок газу. Однак, як то кажуть, дорого яєчко до Христового дня. На сьогодні не узгоджено додаткову угоду до діючого контракту з НАК "Нафтогаз України" на поставку газу, необхідну для початку поставок. Тому в цій ситуації ми, діючи в сумлінному ключі, повернули в повному обсязі суму, що надійшла від "Нафтогазу України". Очевидно, що поставки газу з 1 березня для НАК "Нафтогаз України" здійснюватися не будуть ", - цитує Медведєва ТАСС.

Нагадаємо, згідно з рішенням Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма від 22 грудня, "Нафтогаз" повинен відновити закупівлі російського газу в обсязі не менше 5 млрд куб. м до кінця дії контракту.
Опублікував: Олег Устименко

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...