Хіти тижня. І знову - затягнути паски: Мільйони українців "ощасливили" підвищенням податку

Все просто, передвиборча "щедрість" урядовців має зворотній бік - хтось має за це платити. І населення як завжди "крайнє"

Українці отримують перші квитанції з податку на нерухомість. Платежі закріплені в процентах від мінімальної зарплати і платяться за минулий рік. З огляду на двократне зростання мінімалки, пропорційно зростуть і суми в квитанціях, тих кому пощастливилось мати зайві на думку влади метри, навіть у благеньких "хрущівках" ,чи старезних хатах, враховуючи і "зручності у дворі", зазначають Патріоти України .

Ставка податку - не більш 1,5% від мінімальної зарплати (за рішенням місцевої влади може бути і менше 1,5%). Наприклад, в минулому році за квартиру площею 90 кв.м. при ставці в 1% і "стандартної" пільзі, потрібно було заплатити податок розміром 413,4 грн. В цьому році за таку ж квартиру і при таких же умовах доведеться заплатити вже 960 грн.Палатки недорогоПляжная модаОгромный выбор купальников!

Фізособи мають два місяці з моменту, як вони отримали квитанцію, щоб заплатити податок на нерухомість, нагадує юрист Діна Дрижакова. "Відповідно до Податкового кодексу, фізичні особи зобов'язані заплатити податок протягом 60 днів після отримання повідомлення. Тобто у народу є майже два місяці. А далі починаються штрафні санкції. Якщо затримка до 30 днів - 10% від суми нарахованого податку. А якщо вже більше 30 днів - 20% від суми нарахованого податку ", - пояснює Дрижакова.

Крім того, в Податковому кодексі передбачена пеня в розмірі 120% облікової ставки. На даний момент облікова ставка становить 17%, а пеня - 20,4%.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...