Хіти тижня. Їхній канал: Російський експерт розвіяв мрії окупантів забезпечити Крим водою по-новому

Окупанти носяться з новою ідеєю, збираючись реконструкцію Північно-Кримського каналу для поліпшення водопостачання Армянська і забезпечення технічною водою підприємства "Кримський титан" і "Кримський содовий завод"

Северо-Крымский канал, 2015 год

Російський незалежний експерт, кандидат геолого-мінералогічних наук Юрій Медовар вважає, що не має сенсу проводити реконструкцію Північно-Кримського каналу без подачі води з материкової частини України. Про це він заявив в ефірі Радіо Крим.Реалії, зазначають Патріоти України.

"Ніякого сенсу немає. Витрата каналу - 300 кубометрів на секунду, дуже велика. Він приблизно на 80% забезпечував водою Кримський півострів ... Я запропонував: хлопці, треба домовлятися з Україною. Без води каналу ви не проіснуєте ... ", - сказав Медовар, коментуючи плани окупаційної влади Криму провести реконструкцію Північно-Кримського каналу.

"Крім того, коли канал існує тривалий час, відбувається стаціонарне насичення. Тобто він вже не живить навколишнє середовище, а сам приймає воду. Уже чотири роки канал не функціонує, він сухий, все потекло вниз - і для того щоб зараз знову все насичувати, ми втратимо на фільтрацію ще багато води", - додав експерт.

Видання повідомляє, що в Криму мають намір провести реконструкцію Північно-Кримського каналу для поліпшення водопостачання Армянська і забезпечення технічною водою підприємства "Кримський титан" і "Кримський содовий завод".

На думку авторів проекту, введення в експлуатацію нових об'єктів Північно-Кримського каналу також "поліпшить водопостачання населених пунктів Красноперекопського, Джанкойського і Нижньогірського районів".

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...