Хіти тижня. Ювілірне ураження цілі з 280 км на експорт, а для ЗСУ вдвічі далі: "Південмаш" посилив ОТРК "Грім-2" інноваційними головками самонаведення (відео)

​Успішно завершилися випробування новітніх головок самонаведення для потужного оперативно-тактичного комплексу "Сапсан" з експортним назвою "Грім-2".

Державне конструкторське бюро "Південне" представило розроблені спільно з ТОВ "САТС" головки самонаведення для оперативно-тактичного комплексу "Сапсан" або "Грім-2", повідомляють Патріоти України. Нагадаємо, що оперативно-тактичний ракетний комплекс ОТРК "Сапсан" з експортним назвою "Грім-2" розробляється для ураження одиночних і групових стаціонарних цілей від 50 до 280 км.

У фінальній стадії розроблено чотири типи головок самонаведення: електронно-оптична ГСН, інфрачервона ГСН, радіолокаційна ГСН, комбінована ГСН, яка працює в 3-мм діапазоні. Відомо, що авіаційно-технічний комплекс (АТК) необхідний для одночасної реєстрації зображень в оптичному і радіолокаційному діапазонах довжин хвиль. До складу АТК входить: поворотна рама з приводом і захисним чохлом, оптично-електронна ОСН (0,6 ÷ 0,9 мкм), радіолокаційна ГСН (W), комплексна ГСН(W + 0,3 ÷ 1,07 мкм), автоматизоване робоче місце оператора АТК.

На готівкові платежі введено ліміт: Стало відомо, яку суму дозволяють витрачати в ЄС

субота, 27 квітень 2024, 6:45

В ЄС посилюють боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Так, узгоджений у Європарламенті пакет законів передбачає, зокрема, загальноєвропейський ліміт 10 тис. євро на готівкові платежі. Інакше кажучи, у країнах ЄС обмежили готівкові пл...

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...