Хіти тижня. Криза на порозі: Експерти спрогнозували, що буде з курсом долара та скільки коштуватиме біткоін (відео)

Лише за кілька днів найбільші американські корпорації втратили понад трильйон доларів.

Так найбільше втратив засновник Amazon Джефф Безос – $5,3 млрд, не набагато відстав Уоррен Баффет – $3,5 млрд. Власник facebook Марк Цукерберг став біднішим – на $3,4 млрд, співзасновники Google – втратили по $2 млрд кожен. Майже стільки же і Білл Гейтс, - йдеться в сюжеті "Фактів ICTV", передають Патріоти України.

Падіння американських ринків практично не позначилось на Україні. Більше того, деякі економісти вважають, що це може бути добре для нас. Тому що, коли почався обвал американського фондового ринку почала падати ціна на нафту. А значить зовсім скоро повинні знизитись у світі ціни на бензин та дизель. Але в Україні цього як правило не відбувається. Чому? Не працює, Антимонопольний комітет.

На тлі світових фінансових потрясінь гривня впродовж всього тижня лише укріплювалась і досягла майже минулорічних показників. Зараз купити один долар можна за 27 грн 50 коп, а ще кілька тижнів тому гривня коштувала майже 29 грн. Різниця суттєва. А ось який курс буде завтра ми спробуємо спрогнозувати разом з економістами.

Коливання будуть тривати впродовж всього року, такі прогнози аналітиків, але до кінця 2018-го національна валюта все-ж здасть позиції. Стратегічно Уряд разом з НБУ запланували подальшу девальвацію гривні, що відображено в бюджеті на 2018 рік як мінімум 30,1 гривні за долар на кінець 2018 року.

Щоб не втратити зароблене на стрибках курсу фінансисти радять банківські депозити ділити на три рівні частини.Один – це гривня, тому що так чи інакше на гривні нараховуються найвищі відсотки у банківській системі, а другий і третій кошик – це долари і євро.

Саме зараз за експертними оцінками найкращий час купувати нерухомість та землю. Хитає і новітню електронну валюту – біткойн. Ще місяць тому він коштував $20 тис, а зараз менше 10. Попри таку нестабільність кількість власників біткойнів постійно збільшується, а відповідно зростає й кількість фінансових операцій з криптовалютою.

Опублікував: Олег Устименко

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...