Хіти тижня. На Росії запахло "голодним бунтом": У центрі Сургута на пікет вийшли бюджетники

Примітно, що грошові виплати урізають у багатющому, на папері, нафто-газовому «Клондаку» Російської Федерації. Адже «левова частка» дістається Москві, а на місцях "просто денег нет"

Пикет бюджетников в Сургуте, 16 декабря 2018 года.

У центрі Сургута Ханти-Мансійського автономного округу 16 грудня пройшов пікет бюджетних працівників міста під гаслом «За гідну зарплату», зазначають Патріоти України. Як повідомляє «Сібірь.Реаліі», приводом послужило зміна в системі оплати праці, через що бюджетники втрачають значну частину фінансових бонусів.

Влада каже про те, що зміни ніяк не вплинуть на розмір окладу, однак самі працівники вважають, що через скасування матеріальної допомоги до відпустки і «тринадцятої зарплати» втратять до 30% свого доходу, тобто близько 150-170 тисяч рублів на рік.

Акція протесту була узгоджена адміністрацією міста, в ній взяли участь понад 40 осіб. Протестуючі розгорнули плакати з гаслами «Руки геть від наших зарплат», «Бюджетникам - гідну зарплату», «Життя сумне, зате зарплата смішна».

«У нас з Нового року вже не буде матеріальної допомоги, а в туберкульозному диспансері, де я працюю, сталася велика реорганізація, підняли годинну норму праці до 36 годин, скоротили фахівців. Але зарплата падає, її вже урізали вдвічі. Влада весь час говорять про оптимізацію бюджету, а як жити простим людям, нікого не хвилює, - розповіла кореспонденту «Сібірь.Реаліі» учасниця пікету Тетяна Кнауб.

Один з організаторів пікету, громадський діяч Сергій Чичканов зазначив, що до нього через соціальні мережі звернулися десятки людей з проханням допомогти в організації акції. З її допомогою активісти хочуть привернути увагу чиновників до проблеми.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...