Хіти тижня. На заздрість скреп: "Антонов" представить у Туреччині військовий Ан-77 - альтернативу спільному україно-російському літаку (фото, відео)

ДП “Антонов” візьме участь в авіасалоні Eurasia-2018 в турецькій Анталії, який пройде з 25 по 29 квітня. На статичній стоянці і в програмі демонстраційних польотів будуть представлені середні транспортні літаки Ан-178 і Ан-77.

Літаки вже прибули до Туреччини 22 квітня, передають Патріоти України з посиланням на Центр транспортних стратегій.

Ан-77 являє собою ребрендинг літака Ан-70, який створювався у співпраці з РФ. На даний момент програма Ан-70 закрита, тому “Антонов” працює над проектом літака Ан-77. Основне завдання, яке вирішує українська компанія, – заміна на повітряному судні російських агрегатів і комплектуючих.

У липні минулого року, в ході візиту на підприємство делегації Комітету транспорту та інфраструктури Палати представників Конгресу США, ДП “Антонов” запропонував американській стороні подумати про спільний розвиток нової моделі транспортного літака – Ан-77.

“Антонов” запропонував організувати співпрацю за цим проектом за широкої участі американських літакобудівних підприємств і компаній-постачальників обладнання. Правда, які саме конструктивні зміни вже були внесені на примірнику, надісланому до Туреччини, в української компанії не повідомляють.

Передбачається, що модернізований варіант середнього військово-транспортного літака короткого зльоту і посадки може зайняти нішу між С-130 з корисним навантаженням до 21 тонни і С-17 – до 76 тонн.

У листопаді минулого року на виставці Dubai Airshow 2017 “Антонов” і “Укрінмаш” Ан-70 був представлений на статичній експозиції, але презентаційні матеріали поширювалися як про модифікацію Ан-77. Повідомлялося, що перспективи проекту Ан-77 (в тому числі його цивільна версія) знаходяться в стадії детального обговорення з ОАЕ.

Опублікував: Олег Устименко

Крах все ближче: Росія платить рекордні 25% бюджету за параною Путіна, - розвідка США

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:57

"Параноїдальний страх" російського диктатора Володимира Путіна перед нібито спробами Заходу "обмежити владу Росії" призвів до витрат приблизно 25% державного бюджету РФ на мілітаризацію, заявила директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс, передаю...

Пів мільйона гривень за газову плиту! Стало відомо, кому з українців загрожує "космічний" штраф

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:50

Українцям, що встановили газові плити та колонки, загрожують штрафи до 500 тисяч гривень. Це станеться у разі виявлення порушень під час обліку та використання природного газу, передають Патріоти України. Лише у Дніпропетровській області (включно з мі...