Хіти тижня. Наші просуваються на Захід: Польські роботодавці в шоці - кількість заробітчан з України різко зменшилась

У першій половині 2018 року кількість заяв від українців на роботу у Польщі зменшилась на 25% порівняно з попереднім роком.

Про це заявив голова комітету з питань міграції та працевлаштування польсько-української господарчої палати Павло Кулага, передають Патріоти України з посиланням на Польське радіо.

З початку 2018 року у Польщі заяви на працевлаштування іноземців стали платними, а сама процедура – довшою. "Щоб працювати в Польщі на основі біометричного паспорта надалі необхідна заява, проте можливість вільно перебувати в Шенгенській зоні сприяє також випадкам нелегального працевлаштування без документів, передусім в інших країнах ЄС", – повідомив Кулага.

Загалом, згідно з даними Міністерства сім'ї, праці та соціальної політики Польщі, протягом першої половини 2018 року українці подали понад 692 тисячі заяв на працевлаштування у Польщі. За аналогічний період 2017 року ця цифра була більшою на 212 тисяч осіб.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...