Хіти тижня. Не великі борги і не вибори: Експерти назвали реальну загрозу, за якої курс "бакса" в Україні злетить до позначки 60 (відео)

Аналітик зазначив, що практично всі прогнози про те, що в наступному році гривня девальвується приблизно на 10% - це рівень, дуже близький до інфляції.

Фінансовий аналітик, керуючий партнер інвестиційної компанії Capital Times Ерік Найман спрогнозував, що в Україні в разі початку нової світової економічної кризи і припинення країною співпраці з Міжнародним валютним фондом до кінця 2019 року курс долара може скласти 50-60 гривень за "бакс" (Нацбанк на 29 грудня встановив курс на рівні 27,68 грн / дол.), повідомляють Патріоти України.

Головна реальна загроза для нашої країни - це не великі борги, не вибори (в 2019-му заплановані президентські і парламентські вибори), а світова економіка, розповів експерт в ролику, опублікованому на YouTube-каналі Hugs.fund.
За його словами, якщо в світі не почнеться глобальна фінансова криза і українська держава продовжить співпрацю з МВФ, то на кінець 2019 го долар коштуватиме 29-29,5 грн.
"Прогнози практично всіх, що в наступному році гривня девальвується приблизно на 10% - це рівень, дуже близький до інфляції ...", - зазначив аналітик.

"Наш базовий прогноз, що за умови, що Україна продовжить співпрацювати з МВФ і, знову ж таки в базовому прогнозі, ми виходимо з того, що глобальна економічна криза в 19 році настане, в таких умовах - скорочення надходжень від українського експорту і від айтішників, від заробітчан, а багато заробітчан будуть змушені повернутися додому або зменшать ... кількість і суми переказів в Україну, все це призведе до того, що Нацбанк буде змушений після президентських виборів піти і на невелику девальвацію гривні, і кінець року ми можемо зустріти на рівні 40-45 гривень за долар ", - додав він.

Найман підкреслив, що якщо Україна припинить співпрацю з МВФ, то тоді курс гривні буде гірше, - 50-60 гривень за долар.


Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...