Хіти тижня. "Обвал економіки Росії очікується наступного місяця", - експерт

Фахівець впевнений, що на Росію «повісять» абсолютно все - і відновлення Сирії, і підняття з руїн українського Донбасу, а у країни не буде іншого виходу, як виконати ці вимоги...

Відомий біржовий аналітик Степан Демура вважає, що обвал економіки Росії почнеться орієнтовно в кінці листопада. Приблизно тоді ж і різко виросте курс долара. Деномінація рубля за словами Демури все ближче, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

За словами економіста, причини кризи, що насувається, і економічного колапсу не тільки в іноземних санкціях і бездарному внутрішньому управлінні, а й також у глобальній економічній кризі, провісники якої вже помітні. Дальше більше. Руйнування структурних галузей, руйнування централізованого управління регіонами. Найважчий рік - 2019. Найсильніший обвал рубля - вже взимку.

Зокрема, він згадав той факт, що чинний глава Кремля на міжнародній арені виявився загнаним в кут і готовий зараз на виконання будь-яких умов, тільки б його залишили в спокої. Як приклад Демура привів положення справ в Сирії, де Путін показово «відстоював територіальну цілісність», а в підсумку зазнав поразки, «здавши» Асада повністю. Експерт зазначає, що існує секретна директива ООН від 2017-го року, в якій йдеться про те, що відновлення Сирії не буде до тих пір, поки при владі там перебуває режим Асада. Що стосується умов, які зараз можуть висунути Путіну, наприклад, ті ж Сполучені Штати, то це вимога виділити 400 млрд. доларів на відновлення Алеппо та інших населених пунктів в Сирії, які з подачі російського президента зрівняли з землею. Демура впевнений, що на Росію «повісять» абсолютно все - і відновлення Сирії, і підняття з руїн українського Донбасу, а у країни не буде іншого виходу, як виконати ці вимоги, так як вона знаходиться в кільці санкцій і в повній міжнародній ізоляції.
Останні інциденти в Сирії, зокрема, катастрофа літака Іл-20 з 15-ма членами екіпажу на борту, вважає експерт, є яскравими свідченням того, що навіть в армії немає жодної координації дій, зруйнований ланцюжок управління, що ж тоді говорити про країну? І завдяки «вмілим» діям Росія йде в «світле» майбутнє, яке, швидше за все, відкриється перед ними в кінці листопада, коли будуть введені наступні санкції.
«Банківська система Росії - труп, у 70 найбільших банків 26-28% поганих активів. Тут питання не в тому, що станеться, а коли це станеться», - заявив Степан Геннадійович.
Що буде відбуватися з банківською системою далі? Валюти у ЦБ немає, так як вільних доларів максимум 50-60 мільярдів і утримувати курс можна лише збільшеною ставкою, а 4 з 5 доларів внутрішнього попиту забезпечуються імпортом.
З цього випливає, що вкрай не рекомендується тримати долари у великих державних банках. На думку Демури приватних банків крім Сітібанку і Райфайзен в Росії по суті немає. «Альфа - це труп. І вже в 2014 році керівництво банку повідомило, що вкладники, які хочуть отримати свої вклади назад, їм не потрібні».

Про дедоларизацію економіки, про яку часто говорять по ТБ останнім часом, Степан Геннадійович порадив відразу забути. «Це вам не помідори тиснути. Центральний Банк - це частина більш суворої системи і жодна країна сьогодні не здатна відмовитися від долара».

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...