Хіти тижня. Оце так: Суд призупинив виконання рішення Стокгольмського арбітражу у справі "Газпрому"

Поки у Коболєва ділили $37 000 000 преміальних серед топ-менеджменту "Нафтогазу", за перемогу над "Газпромом", росіяни за відсутності у суді "нафтогазівців" провели потрібне їм рішення.

Ілюстрація: ЖЖ

Апеляційний суд шведського округу Свеа при розгляді скарги російського "Газпрому" на рішення Стокгольмського арбітражу в справах з "Нафтогазом" призупинив процедуру його виконання. Про це заявили у прес-службі "Нафтогазу", повідомляють Патріоти України.

Втім, це не скасовує рішень арбітражу і не дає "Газпрому" можливості вимагати повернення $2,1 млрд, що вже були зараховані як компенсація "Нафтогазу".

У НАК зауважили, що суд ухвалив це рішення без виклику представників української сторони і, відповідно, без урахування пояснень і аргументів, які компанія могла б надати.

Понад те, у Коболєва стверджують, що суд начебто не повідомив українську сторону про наявність такого клопотання "Газпрому" та про розгляд даного питання. Що для шведського правосуддя є майже неможливим. Або "Нафтогаз" сам себе перехитрив, ігноруючи виклики до суду, або суддю округу Свеа очікує дуже суворе дисциплінарне стягнення. Втім, у компанії кажуть, що призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу є тимчасовим.

Джерело: РБК-Україна

"Сюрприз" від колишніх друзів: Банки Вірменії припинять обслуговування російських карток

вівторок, 19 березень 2024, 12:14

Починаючи з 30 березня цього року картки російської платіжної системи «Мир» перестануть працювати у банкоматах і POS-терміналах більшості банків Вірменії. Про це пише РБК із посиланням на представника «ВТБ Вірменія», передають Патріоти України. Наразі ...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...