Хіти тижня. Паніка і хаос: Відомий дипломат розповів про серйозні проблеми у Кремлі

Дипломат, колишній представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Роман Безсмертний вважає, що рішення "Газпрому" розірвати контракти з НАК "Нафтогаз України" свідчить про хаос в Кремлі.

Роман Безсмертний

"Перш за все я здивований безсистемністю в кроках Кремля. Мабуть, вперше я спостерігаю таку хаотичність в країні, де існує жорстка система управління. Так, певною мірою це може бути моє перше емоційне враження. Але, як би там не було, воно все ж підтверджується цілою низкою фактів", - сказав Безсмертний в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України.

"З одного боку, ми маємо ряд послідовних сигналів, які йдуть в ООН, в ОБСЄ, урядам окремих країн (таких як Німеччина), про те, що ми готові на ті чи інші кроки, ось наші пропозиції ... З іншого, - ось такий зрив, який руйнує всю логіку попередніх дій", - додав Безсмертний.

Дипломат констатував, що така поведінка Москви дивує. "Завжди зовнішня політика Російської імперії, Радянського Союзу, Росії в еру Путіна укладалася в певну логіку. Це перший рік невідповідності такої традиції: то йдемо в Китай, то немає, в США, ні в Європу, ні в Туреччину. До того ж, у багатьох випадках створюючи собі проблеми. Важко однозначно стверджувати що це: відчуття безкарності, втома самого Путіна, який починає втрачати контроль, або поява якихось інших внутрішніх, але непідконтрольних Путіну векторів політичної активності", - зазначив він.

"Інша справа, що в цій ситуації я найбільше шкодую про відсутність мудрої зовнішньої політики України. Зв'язавши такі тема як газ, транзит, війна і багато іншого в одне ціле Україна могла б досягти позитивного для себе вибухового ефекту на зовнішньополітичній арені", - підсумував Безсмертний.

Опублікував: Олег Устименко

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...