Хіти тижня. Під загрозою банки: У Росії почалася валютна паніка

Росіяни почали масово забирати з банків свої валютні заощадження, що може спричинити за собою серйозні негативні наслідки для фінансової системи країни, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Московський комсомолець".

"Мінус $ 1,5 млрд - тільки за серпень. Далі, як кажуть, більше. Причиною тому стали численні заяви наших високопосадовців про те, що вони, мовляв, не бояться можливого відключення наших державних банків від доларових розрахунків, якими погрожують листопадові санкції, анонсовані Вашингтоном", - йдеться у матеріалі.

На думку журналістів, російське фінансове керівництво своїми заявами посилає сигнал Заходу про те, що не боїться санкцій. Однак на слова відреагували вкладники, на рахунках яких сукупно знаходиться $ 87 млрд.

"З усіх фінансових керівників тільки глава ЦБ Ельвіра Набіулліна не втомлюється повторювати, що вкладам російських громадян в будь-якій валюті нічого не загрожує", - йдеться в матеріалі.

У той же час, експерти побоюються, що такий масштабний відтік приватних валютних вкладів призведе до поступового ослаблення рубля і девальвації російської національної валюти.

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...