Хіти тижня. "Підірвана бензоколонка" втрачає залишки глузду: Посол Росії в ЄС обіцяє топити кораблі НАТО у Керченській протоці

Тепер найбільше цікавить, чи така заява самодіяльність лавровського служаки, чи Москва санкціонувала войовничі заяви такого брутального рівня. В кожному разі «злити» посла можуть у кожному разі, якщо запахне «смаженим».

Після того, як український президент запросив флот країн НАТО долучитися до деескалації ситуації в Азовському морі, Росія пригрозила, що не допустить в Керченську протоку кораблі Північноатлантичного альянсу. А протистояти спробам росіяни пообіцяли всіма методами - аж до тарана. Посол Росії в ЄС Володимир Чижов заявив, що кораблів НАТО у Керченській протоці ніколи не буде, зазначають Патріоти України.

«Теоретично вони можуть підійти з дружнім візитом за згодою Росії та України. Однак я з трудом уявляю, що Росія дасть згоду на такий візит», - заявив посол в інтерв'ю Euraсtiv.

«Вони (кораблі) не пройдуть. Та й я впевнений, що в НАТО не настільки дурні, щоб здійснювати такі небезпечні, ризиковані дії», - додав Чижов.

Нагадаємо, 25 листопада Росія таранила біля Керченської протоки український буксир «Яни Капу». Потім росіянами були захоплені три українських судна. Зараз Азовське море де-факто заблоковано Росією, оскільки кораблі РФ не пропускають через Керченську протоку ніякі кораблі.

У Європі вважають, що адекватно відповісти росіянам була б домовленість США і Євросоюза закрити порти для російських кораблів.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...