Хіти тижня. Покомизилися та й годі: Після тривалої істерики "Газпром" вирішив таки розплатитися з "Нафтогазом"

Адже, як би у Москві не "тупотіли ногами", рішенням Стокгольмського арбітражу за кожен день прострочення газовий монополіст РФ мусить сплачувати НАК "Нафтогаз України" 500 000 доларів відсотків, до виплати заборгованості у повному обсязі

Голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Борисович Міллер. "Просто деньги кончились"

Газпром передбачив в звітності резерв на виплату повної суми штрафу у спорі з "Нафтогазом", і це значно погіршує прогнозовані показники рентабельності монополіста. Про все це це свідчать звітність російської компанії, повідомляють Патріоти України з посиланням на Интерфакс.

Так, в балансі за статтею "штрафи, пені, неустойки за порушення умов договорів" визнана витрата в 272,943 мільярда рублів, або $4,7 млрд (за курсом на кінець року), величина якого майже повністю відповідає рішенню арбітрів.
"Таким чином, рішення Стокгольмського арбітражу найсильнішим чином вплинуло на звітність Газпрому за 2017 рік за російськими стандартами, привівши до скорочення чистого прибутку до символічних 100 млрд рублів. У 2016 році прибуток головної компанії був 411 мільярдів рублів. Рекордного показника він досягав в 2011 році - 880 млрд рублів ", - йдеться в повідомленні.
Нафтогаз виграв Стокгольмський арбітраж проти Газпромупочалися ще в червні 2014 року.
28 лютого 2018 року Нафтогаз виграв Стокгольмський арбітраж проти Газпрому за більшістю оспорюваних положень контракту на транзит газу. Арбітраж задовольнив вимоги Нафтогазу про компенсацію за недопостачають Газпромом обсяги газу для транзиту. Суд зобов'язав Газпром виплатити Нафтогазу компенсацію в розмірі $4,6 млрд за цим положенням.
Остаточна сума розрахунків між компаніями з урахуванням взаємозаліку становить $2,6 млрд на користь Нафтогазу.
2 березня компанія Газпром початку негайну процедуру розірвання контрактів з Національною акціонерною компанією Нафтогаз України на поставку і транзит газу в Стокгольмському арбітражі.
5 березня Газпром офіційно направив повідомлення в Нафтогаз України про початок процедури розірвання контрактів на поставку і транзит газу через Стокгольмський арбітраж.
Крім того, 13 березня Київський апеляційний господарський суд відмовив Газпрому в задоволенні скарги на штраф Антимонопольного комітету України в 171 млрд грн, накладений на російську компанію. Українське відомство оштрафувало Газпром ще в 2015 році за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...