Хіти тижня. Поки Маск прокладає успіх інноваційним Hyperloop і своїм космічним проектам, китайці дали бій Tesla на її ж полі (фотофакти)

Еталонний електомобіль був приречений з часом потрапити в жорна жорсткої конкуренції, що не може не радувати автомобілістів. Однак після того як Ілон Маск охолов до свого дітища, утриматися в лідерах буде складніше.

Китайська компанія Byton показала на автосалоні в Лос-Анджелесі пару електромобілів: це кросовер Byton M-Byte і седан Byton K-Byte, які готуються до ринкової сутичці з Tesla, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. А щоб відчути всю серйозність намірів, на кросовері клієнти можуть навіть покататися.

Компанія Byton належить молодій китайської корпорації Future Mobility Corporation, якою володіють вихідці з BMW і Nissan. Первістком нової марки став кросовер Byton M-Byte довжиною 4850 міліметрів і колісною базою 2945 мм, після того на світ з'явився седан Byton K-Byte, який на 10 сантиметрів довше «ем-байта». Інтер'єри електромобілів однакові - з сенсорним екраном прямо на ступиці керма і гігантської панеллю приладів розміром 1250 х 200 міліметрів.

Технічно кросовер і седан однакові: батарея під підлогою і один або два електромотора на вибір. У базовій версії це 272-сильний мотор на задній осі і батарея ємністю 71 кВт / год, якої вистачить на 400 кілометрів пробігу на одній зарядці. Можна вибрати повний привід з двома моторами сумарною потужністю 476 к.с. і батареєю на 95 кВт ∙ год - така конфігурація забезпечить 520 кілометрів пробігу.

Зрозуміло, у електрокарів Byton буде і автопілот - як же тепер без нього? Для цього на дах поставлять два лидара і ще два - в передніх крилах. Для початку автопілот передбачається лише третього рівня, але через пару років його оновлятимуть до більш просунутого п'ятого. Китайці обіцяють поставити M-Byte на конвеєр вже в першій половині 2019 року, K-Byte - в 2021 році. Крім домашнього ринку, електрокари просуватимуть в США та Європі.


Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...