Хіти тижня. "Потрібні будь-якій армії": Українські літаки викликали справжній фурор на авіашоу в Туреччині (відео)

Українські літаки Ан-178 і Ан-77 стали головними учасниками масштабного авіашоу "Євразія" в Туреччині.

Як сказано в сюжеті ТСН, саме до українських літаків була привернута загальна увага, передають Патріоти України.

Відзначається, що настільки масштабне авіашоу Туреччина проводить вперше. У ньому взяли участь десятки літаків з усього світу. "Загальна увага була прикута до Ан-178, який швидко піднявся в повітря і попрямував до узбережжя Середземного моря. На його борту було з десяток офіцерів турецької армії і поліції. Слідом за ним до старту підготувався концепт Ан-77, пілоти якого навмисно викотилися ледве не на середину злітної смуги - їм важливо показати, який короткий розбіг у літака. Велетню треба було всього 350 м, щоб відірватися від землі", - повідомили журналісти з місця подій.

У польоті літак виконав ледь не бойові розвороти, розвинув мінімальну швидкість над відвідувачами шоу, зробив "гірку" і ефектно приземлився "по-антонівськи".

Пілот Володимир Мосін не приховував задоволення і роздавав інтерв'ю, а техніки та штурман отримали свій шматок слави - дівчат, посмішки і селфі, сказано в сюжеті.

"Через 40 хвилин на аеродром повертається Ан-178. Для керівництва держпідприємства "Антонов" важливо, що на його борту полетів командувач турецької жандармерії, яка є потенційним замовником українського літака", - пояснюють журналісти.

Генерал продемонстрував, що Ан-178 йому сподобався. "Дуже хороший! Він потрібен будь-якій армії!", - заявив він.

Опублікував: Олег Устименко

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...