Хіти тижня. Прощавайте, окупанти: Алчевський завод металопрокату переїжджає на Миколаївщину

Завод з виробництва металопрокату «Метали і Полімери», який знаходиться на окупованій території, не працює з 2014 року, тож власник підприємства будує такий самий завод в м.Первомайськ Миколаївської області.

Потужність заводу становитиме 78 тис. тонн прокату з полімерним покриттям на рік. Запуск підприємства заплановано на травень цього року, передають Патріоти України з посиланням на Ukraine Now.

За словами директора Дениса Рисухіна, фактично йдеться про відновлення роботи алчевського заводу «Метали і Полімери» на підконтрольній Україні території. Очікується, що після запуску у травні, першу продукцію завод випустить на ринок вже 1 червня. "Річна потужність підприємства 78 тис.тонн. За 2 роки плануємо вийти на максимальне завантаження. На підприємстві буде використовуватися обладнання Bronx International Ltd. (Великобританія / Австралія). Основною сировиною для нового виробництва стане оцинкований прокат з Туреччини", – сказав директор.

Обсяг інвестицій в нове підприємство не називався. Втім, будівництво заводу у 2011-му році обійшлося у $ 40 млн.

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...