Хіти тижня. Пустеля насувається: У липні вже і Сімферополь ризикує залишитись без води. Далі тільки гірше (відео)

За твердим переконанням екологів без дніпровської води ситуація у Криму швидко погіршуватиметься рік до року. Отже, якщо нічого не зміниться більша частина півострову приречена на перетворення у пустелю та напівпустелю.

Белогорськоє водосховище, розташоване в руслі річки Біюк-Карасу, забезпечує хивлення Тайганського водосховища і є одним з найбільших у Криму, нагадують Патріоти України.

Зараз ця величезна колись водойма на межі повного висихання. Про цю проблему на прес-конференції розповів власник кримського сафарі-парку «Тайган» Олег Зубков.

«В настоящее время у Белогорского водохранилища приход воды составляет один куб в секунду, а расход — три куба, поэтому в условиях сложившейся в Крыму засухи, этот водоем сможет обеспечивать водой потребителей только до конца июля. Буквально каждый день уровень воды в водоеме значительно снижается», — повідомив власних сафарі-парку та ялтинського зоопарку.

Він також зазначив, що раніше воду для потреб «Тайгану» брали з Тайганського водосховища, але воно майже висохло і давно вже не має необхідного обсягу води. Тому довелося будувати водогін довжиною 3 км до Білогірського водосховища.

«Вода нам обходится очень дорого, но это единственный вариант», — додав Олег Зубков.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...