Хіти тижня. "Рогозін головного мозку": Москва звинуватила Маска в знищенні російської космічної галузі

Глава Роскосмосу "викрила" успіх Ілона Маска і присуну своїх кількарічних поразок. - Дуже зручно для невдахи-чиновника, щоб прикритись від "царя", котрий не розуміє глибини прірви свого режиму

Ілон Маск

Приватна космічна компанія SpaceX - це багато в чому справа NASA, а за її главою Ілоном Маском стоїть держава, яка має намір "убити європейських і російських конкурентів". Таку гіпотезу сформулював керівник Роскосмоса Дмитро Рогозін, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.
"Нам наводять приклад компанії SpaсeX як дуже вдалої альтернативи у вигляді комерційної компанії. Ми стверджуємо зворотнє. Основу інженерного складу SpaсeX складають люди, які були делеговані з NASA. Працюють вони на перевірених технічних рішеннях ... Звичайно, за Маском стоїть держава. Я не розумію, чому це нікому не очевидно", - говорить він.
Рогозін підозрює, що SpaсeX - це проект Вашингтона для того, щоб "трошки дисциплінувати" важковаговиків-держпостачальників типу Lockheed Martin або Boeing.
"Усі військові контракти, які він (Маск, - ред.) отримує по лінії Пентагону, коштують в два рази дорожче, ніж те, що він пропонує на ринку. Тобто на ринок він виходить за собівартістю, а іноді навіть падає нижче собівартості. Зрозуміло, для чого - щоб убити європейських і російських конкурентів", - сказав чиновник РФ.
Глава Роскосмосу поскаржився, що корпорація отримує від Міноборони РФ тільки 3-4% прибутку за контрактами і не може спиратися на таке фінансування, тоді як Маск від Пентагону отримує "дуже маржинальні проекти".

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...