Хіти тижня. Росія змушена відтермінувати будівництво морського порту через "українську загрозу"

У Росії, щоб не нарватися на санкції України, хочуть перенести терміни підготовки проектної документації порту Тамань на півроку - до жовтня 2019 року.

Міністр транспорту Росії Євген Дітріх звернувся до віце-прем'єра Максима Акімова, який курирує транспорт, з проханням перенести термін коригування проектної документації для будівництва порту Тамань з березня на жовтень 2019 року, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

«Були додатково проаналізовані ризики проекту і погоджена з потенційними інвесторами необхідність зміни місця розташування підхідного каналу з метою виключення можливих санкційних обмежень з боку України», - йдеться в листі Дітріха.
Підхідний канал - це ділянка судноплавного каналу або примикаючого до судопропускної споруди, обладнана причальними спорудами, що забезпечують безпечні умови розходження суден, що виходять з шлюзів, з судами, які очікували шлюзування.
«Таким чином, убезпечили проект від потенційного ризику. Підхідний канал планується зробити так, щоб він не заходив на територію України зразка до 2014 року», - пояснило джерело російських ЗМІ в уряді РФ, знайоме з деталями проекту будівництва порту Тамань.

За його словами, спочатку проектно-кошторисна документація порту була затверджена з підхідним каналом по прямій лінії, без заходу на колишню територію України. Але в листопаді 2018 розглядався варіант коригування - з заходом на цю територію. Тепер від цього варіанту відмовилися через потенційні ризики.

Небажання будувати канал, зачіпаючи територію України, може бути також пов'язане з тим, що в Росії не виключають, що їм доведеться повернути Крим назад Україні.

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...