Хіти тижня. Російського олігарха вижили зі знаменитого футбольного клубу Англії

Алішер Усманов активно шукає покупця на свої 30% в "Арсеналі".

Алішер Усманов. Фото: РБК.

Мільярдер Алішер Усманов готовий продати свою частку в лондонському "Арсеналі". Про це дізналася The Financial Times, передають Патріоти України.

На таке рішення росіянин наважився після багаторічного протистояння з контролюючим акціонером "Арсенала", американським мільярдером Стеном Кронке. "Чи є у вірогідної угоди інші причини, крім корпоративного конфлікту, - невідомо", - пише The Bell.

Усманов активно шукає покупця на свої 30% в "Арсеналі", він змирився з тим, що Кронке ніколи не поступиться, пише FT з посиланням на двоє джерел, знайомих з планами Усманова. "Він був дуже засмучений тим, що Кронке не продасть йому контроль за жодні гроші, і тепер просто хоче вийти", - говорить один з них.

Угода покладе край багаторічній війні - з 2007 року Усманов і Кронке наввипередки скуповували акції клубу, який став одним із символів англійського футболу, але до 2012 року Усманов в цій гонці програв. Кронке зібрав майже 70% акцій, залишивши Усманова навіть без місця в раді директорів.

Останню спробу переламати ситуацію Усманов зробив у минулому році, запропонувавши Кронке за його частку $1,3 млрд. Мільярдер відмовився, через два місяці також безуспішно спробувавши викупити частку Усманова за £525 млн. Зараз Усманов хоче продати свою частку в клубі кому завгодно, крім Кронке, але це буде складне завдання, кажуть співрозмовники FT. Детально про історію цього протистояння, від якого сам "Арсенал" нічого не виграв, писав Forbes.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...