Хіти тижня. Розмитнення "євроблях", або Як поляки заробляють на українцях

Після прийняття Верховною Радою законів легалізації автомобілів на єврономерах, власники машин, щоб переоформити документи, почали масово їхати в Польщу, де їх чекав неприємний сюрприз.

Як відомо, для розмитнення "євроблях" українці повинні стати офіційними власниками автомобілів, а переоформлення документів має здійснюватися виключно на території держави, в якій зареєстрована машина, передають Патріоти України з посиланням на Автотему.

Часто українці не розуміють, як перереєстровувати автомобіль, тому звертаються за допомогою до польських посередників, які намагаються на цьому незнанні заробити.

Офіційно перереєстрація автомобіля в Польщі коштує 100 злотих, що становить близько 750 гривень. А ось переоформлення машини через посередника вже обійдеться в 400 злотих (близько 3000 гривень). Посередник, можна сказати, робить потрійну накрутку і чималі гроші кладе собі в кишеню.

За неофіційною інформацією, деякі поляки за кілька днів встигли заробити по кілька тисяч доларів на недосвідчених українських "євробляхерах".

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...