Хіти тижня. Рубль у піке: Росії напророкували рекордний обвал нацвалюти

У Росії національна валюта в кращому випадку подешевшає до кінця року до відмітки 80 рублів за долар.

"Де ми зловимо рубль за решту 3,5 місяці? Добре, якщо в районі 80. Тільки висока нафта і рятує від катастрофічного сценарію а-ля 2014 рік", - йдеться в повідомленні Telegram-каналу "СерпомПо", передають Патріоти України.

За словами автора, з початку року рубль вже впав на 18%, навіть із урахуванням його відскоку після підвищення ключової ставки Центробанком Росії.

"Падіння рубля на 1/5 повністю позбавляє сенсу будь-які операції carry trade (зайняти в валюті дешево, вкласти в іншій валюті дорого). Валютні ризики зжирають із потрохами всі процентні доходи спекулянтів. Це означає що і іноземці, котрі залишилися, втечуть. Справа часу", - пише "СерпомПо".

Зокрема, в червні розпродаж ОФЗ іноземцями склав 141 млрд рублів, в липні - 25 млрд рублів, а в серпні - знову 135 млрд рублів. Одночасно з цим ЦБР РФ підняв свій прогноз відтоку капіталу з 15 млрд доларів (прогноз грудня 2017 року) до 28 млрд доларів.

"Це між іншим означає, що найсильніші, як комусь здається, санкції проти Росії - заборона на покупку нашого нового держборгу - це просто "пшик", нісенітниця. Заборона на те, чого і так немає. Не прийдуть до нас іноземці при падаючому рублі навіть і без цієї заборони. А рубль буде падати поки вони всі не підуть", - резюмував автор.

Нагадаємо, рубль почав падати відразу після анонсу нових американських санкцій відносно Росії у зв'язку з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля у Солсбері. Зокрема 13 серпня російська валюта досягла психологічного максимуму - 68,34 рубля за долар і 77,81 рубля за євро. Так фінансові ринки ще не падали з квітня 2016 року.

При цьому вже за три місяці США можуть ввести другий пакет "пекельних санкцій", які вдарять по Росії і рублю ще сильніше.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...