Хіти тижня. Що відбувається з курсом долара в Україні: Прогноз на травень (відео)

Ближче до літа закінчується бізнес-сезон, а коливання можуть повернутися восени.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

У травні 2018 року в Україні не варто очікувати коливань курсу долара, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Обозреватель".

Експерт з економічних питань Віталій Кузьмін висловив своє бачення курсу валют в Україні ближчим часом.

"У травні 2018 роки ситуація з курсом долара залишиться такою ж, як є зараз. Тобто будь-яких серйозних коливань ми не прогнозуємо. Долар буде в районі 26.5 гривень і навіть нижче", - зазначив він.

Експерт пояснив це тим, що чим ближче до літа, тим ближче не бізнес-сезон, а коливання повертаються вже восени.

"Що стосується всього 2018 року, тобто кілька факторів, які можуть вплинути. По-перше, у нас багато зовнішніх зобов'язань. На початку року йшлося про $9 мільярдів, а після виграшу "Нафтогазу України" в Стокгольмському арбітражі ситуація покращилася. По-друге, багато чого буде залежати від того, продовжимо ми співпрацю з МВФ: цей пункт тягне за собою зміну позиції щодо ринку землі, антикорупційного суду і так далі", - розповів Кузьмін.

Економіст також пояснив, чому рубль падає, а гривня - зростає .

Опублікував: Інна Мартинчук

Яким буде курс долара в Україні найближчим часом: Фінансовий експерт озвучив прогноз

субота, 27 квітень 2024, 6:58

Найближчим часом в Україні курс долара не зростатиме, зокрема до 50 грн і вище. Проте Нацбанк України намагатиметься повільно привести гривню до 40-41 грн за долар, що наразі обумовлено економічними чинниками. А нинішні курсові коливання насправді не п...

На готівкові платежі введено ліміт: Стало відомо, яку суму дозволяють витрачати в ЄС

субота, 27 квітень 2024, 6:45

В ЄС посилюють боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Так, узгоджений у Європарламенті пакет законів передбачає, зокрема, загальноєвропейський ліміт 10 тис. євро на готівкові платежі. Інакше кажучи, у країнах ЄС обмежили готівкові пл...