Хіти тижня. "Скрепні нанотехнології": На Росії будують полоскалки для прання білизни в річці

Поки США і країни Європейського Союзу успішно освоюють нові технології і готують експедицію на Марс, технічний прогрес в Росії йде своєю чергою. Зрозуміло, з національним колоритом і виключно в силу наявних фінансових можливостей.

Так, в місті Великий Устюг Вологодської області місцева влада, нарешті, знайшли кошти для обладнання на місцевій річці Сухоні полоскалок - спеціальних місць для прання білизни, передають Патріоти України з посиланням на регіональне вологодське видання News Vo.

Щоб уникнути найменших проявів корупції в цьому високотехнологічному проекті, міська адміністрація Великого Устюга оголосила для проведення життєво необхідних робіт відкритий конкурс. В його умовах описані місця, де потрібно розмістити полоскалки: це мікрорайон Димково, район залізобетонного спуску до річки між вулицями Васендіна і Енгельса, вулиця Щелкунова, а також мікрорайон Коромислово.
- Місця для прання і полоскання білизни - це спеціально обладнані металеві конструкції - полоскалки, в основі яких кілька металевих поплавців, з'єднаних між собою дерев'яними трапами і обладнані дерев'яними поручнями з дерев'яними столами-настилами, - йдеться в офіційних умовах проведення державної закупівлі. - Полоскалки повинні бути розміщені на береговій частині водного потоку, обладнані дерев'яними настилами, що забезпечують підхід до води на глибину до 1,5 метрів, трапом, що з'єднує його з береговою частиною водного потоку, і бути надійно прикріпленими металевим тросом до берегової частини водного потоку.

Подбала влада Великого Устюга і про безпеку городян, які до сих пір не користуються (напевно, з принципових міркувань?) пральними машинами. Зокрема, контракт на облаштування полоскалок передбачає обов'язкове обладнання їх пристроями у вигляді мотузкових петель, ручок або спеціальних поручнів, завдяки яким людина, що впала в процесі прання в річку, змогла б вибратися з неї самостійно.

Нагадаємо, це вже не перший випадок, коли в Росії урочисто відкривають те, через що цивілізоване людство пройшло ще кілька століть тому. Так, в серпні 2017 року в Томську при великому скупченні чиновників і журналістів відбувся помпезний запуск в експлуатацію звичайної водопровідної колонки.

Опублікував: Олег Устименко

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...