Хіти тижня. Справжній "Лев": У Львові продемонстрували вражаючу українську військову розробку (відео)

Нова машина евакуює техніку та вантажі масою до 100 т, а вантажність її кранової установки - 12 т.

Підприємство на 2019 рік підписало контрактів на загальну суму 850 млн грн. Фото: Укроборонпром.

"Львівський бронетанковий завод", який входить до складу концерну ДК "Укроборонпром", вироблятиме нові ремонтно-евакуаційні машини БРЕМ "Лев" та пожежного танку ГПМ-72. Перші зразки вже включили до проекту державного оборонного замовлення на 2019 рік, повідомляють Патріоти України із посиланням на прес-службу ДК "Укроборонпром".

Підприємство вже отримало завдання з ремонту та виготовлення й інших броньованих машин на потребу ЗСУ. "Це дозволило на 100% завантажити виробничі потужності підприємства, яке забезпечує роботою понад 700 фахівців", - повідомляють в Укроборонпромі.

Всього в підприємстві запланували виготовити 70 одиниць бронетехніки. Виготовлення бронетехніки на "Львівському бронетанковому заводі" стало можливим завдяки ремонту та модернізації нових зразків бронетехніки та освоєнню ремонту основного бойового танку Збройних Сил України Т-64.

Як повідомляють на заводі, БРЕМ "Лев" розробили за власний кошт. У минулому році він пройшов всі відомчі випробування і був допущений до використання у ЗСУ. Цю БРЕМ створили на базі Т-72, її призначення - евакуювати та буксирувати пошкоджену техніку під час ведення бою.

"Лев" евакуює техніку та вантажі масою до 100 т, а вантажність кранової установки - 12 т. Оснащення цієї машини дозволяє вести ремонтні роботи у польових умовах та перевозити на своїй зовнішній платформі вантажі до 1,5 т.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...