Хіти тижня. Такий непередбачуваний Ердоган: Турки заблокували поставки російської нафти через Босфор

Туреччина раптово змінила правила судноплавства через протоки Босфор і Дарданелли, через що поставки російської нафти в Європу виявилися заблоковані.

Про важкий удар Анкари по "союзнику" розповіло впливове видання Bloomberg, передають Патріоти України.

Туреччина змусила Москву "на своїй шкурі" відчути ті незручності, які вона влаштувала цивільному судноплавству в Керченській протоці.

Для постачальників російських енергоресурсів перекриття проток Босфор і Дарданелли перетворилося в пекло. Так, нещодавно Анкара змінила правила судноплавства, посиливши правила навігації і розширивши список судів, які зобов'язані використовувати буксири в своїх протоках. І тепер кораблі з російською нафтою, що йдуть в порти Чорного і Середземного морів, змушені простоювати цілий місяць, щоб отримати дозвіл на прохід (13 днів на вхід в територіальні води Туреччини, 15 днів - на вихід). Раніше це займало всього кілька днів.

Результатом нововведення турків стали величезні "пробки" нафтових танкерів РФ, Казахстану і Узбекистану, які постачають "чорне золото" в Європу. За останніми даними, зараз там простоюють судна з 39 мільйонами барелів нафти.

Нововведення Туреччини стало болючим ударом для Росії, зокрема, порту Новоросійськ, через який забезпечується 14% всього експорту російської нафти. Він катастрофічно відстає за графіком, зазнаючи збитків.

З імпортозаміщенням щось пішло не так: Понад 50% російських процесорів "Байкал" виявилися бракованими

четвер, 28 березень 2024, 12:53

Через провал кремлівської політики так званого «імпортозаміщення» більше половини російських процесорів Байкал виявилися бракованими. Констатувати це довелося російському пропагандистському виданню "Ведомости", передають Патріоти України. Як повідомляє...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...