Хіти тижня. Технологічне та фінансове банкрутство російського ВПК: Доля "Армати" чим далі, тим цікавіша

Розпіарений росіянами танк «Армата» навряд чи доїде у війська.

Перспективи російського танка Т-14 «Армата» залишаються туманними. Портал defence-blog.com повідомив про те, що Міноборони РФ оприлюднило нові дані щодо термінів і обсягу закупівель перспективної бронетехніки, передають Патріоти України. На сьогоднішній день танк не надійшов на озброєння, бо не пройшов державні випробування.

У вересні 2015 року оголошувалися плани виготовити 2300 одиниць танку до 2020—2025 року. У вересні 2016 було оголошено, що до 2019 року у війська буде поставлено 70 серійно виготовлених танків. На військовому форумі Армія-2017 вже було оголошено про постачання 100 танків до 2020 року.

В ході візиту на Уралвагонзавод, де створюються бойові машини для російської армії, заступник міністра оборони РФ Юрій Борисов повідомив, що контракт з дослідної експлуатації у військах двох батальйонів танків Т-14 і одного батальйону БМП Т-15 вже підписаний.

«Необходимости форсировать работу нет. Тактико-технические характеристики изделий постоянно модернизируются: так, например, параллельно завершаются работы по новому боекомплекту. Но и существующие ТТХ сегодня вполне устраивают войска. Их уровень подтверждает и высокий экспортный потенциал этих моделей», — заявив Борисов. При цьому рішення про закупівлю серійних зразків буде прийматися тільки в 2020 році – після завершення державних випробувань. Раніше, в 2016 році, Борисов вказував, що між Міноборони РФ і Уралвагонзаводом підписаний контракт на створення дослідної партії Т-14 в кількості більше 100 одиниць.

Т-14 «Армата» – новітній російський основний середній танк, розробкою і виробництвом якого займається державна корпорація «Уралвагонзавод». Роботи зі створення нового танка почалися в 2009 році, а перша демонстрація відбулася 9 травня 2015 року на параді Перемоги в Москві.

Під час репетиції урочистого параду, присвяченому дню Перемоги у Німецько-радянській війні — 7 травня 2015 на Красній площі танк зупинився навпроти Мавзолею і заглух. Водій танка підняв червоний прапорець, що мало сигналізувати про виниклі проблеми. Танк простояв протягом усієї репетиції параду, його причепили тросом до тягача і намагалися відбуксирувати. За одними джерелами, — танк вдалося завести і рушити з місця лише після того, як на місце прибув співробітник (водій-випробувач) фірми-виробника — «Уралвагонзаводу».

Танк «Армата» до цього раніше двічі зривав репетиції параду — на підмосковному полігоні в Алабіно. У звітах зазначалось: відмова органів управління агрегатами трансмісії. Доктор військових наук і президент Академії геополітичних проблем Костянтин Сівков вважає, що слова диктора на Красній площі про «заплановану зупинку» з метою «продемонструвати можливості щодо евакуації» є «не більше ніж спроба приховати інцидент».

У 2015 році виготовлена передсерійна партія з 20 танків. Одночасно розпочато процедуру військового приймання та усунення недоліків.

Раніш російські експерти відмітили, що машина Т-14, не пройшла етап державних випробувань, а лише заводські. Він до цього часу не вироблявся серійно і не був прийнятий на озброєння.

Опублікував: Олег Устименко

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...