Хіти тижня. "Тільки сліпий не побачить": "Мотор Січ" відповіла на звинувачення Washington Times про поставку двигунів для ВПС Китаю

У ПАТ «Мотор Січ» (Запоріжжя) пов'язують з недобросовісною конкуренцією РФ в сфері виробництва озброєнь критичну публікацію американського видання The Washington Times про співпрацю підприємства з КНР.

«Тільки сліпий не побачить за всім піднятим галасом лобіювання інтересів російських виробників ... Такі методи мають всі ознаки недобросовісної конкуренції», - вважають на підприємстві, передають Патріоти України.

В компанії нагадують, що автор статті закликає чинити тиск на Україну з тим, щоб вона відмовилася від співпраці з КНР, пафосно називаючи його «ножем в спину», хоча зрозуміло, що якщо контракт підприємства з китайською стороною буде розірвано, то в Піднебесну будуть поставлені аналогічні російські двигуни АІ-222.
У компанії уточнюють, що в зв'язку з російською агресією проти України, «Мотор Січ» втратила традиційні ринки РФ для збуту своєї продукції, і доклала серйозних зусиль для розширення позицій на альтернативних ринках, включаючи КНР. В рамках цих робіт для китайського замовника розроблена і випущена нова модифікація авіадвигуна АІ-222 для китайських УБС без російських комплектуючих, уточнює підприємство.
«У той же час, РФ використовує виготовлені в порушення ліцензійних умов двигуни АІ-222 для установки на навчально-бойові літаки Як-130, і постійно робить спроби організувати поставку зазначених двигунів в Китай замість української продукції», - вказує український виробник.
У зв'язку з цим в «Мотор Січ» також заявляють про неприпустимість маніпуляцій і тиску «на догоду ВПК РФ» і закликають українську владу захистити інтереси українського виробника. «Хто б що не говорив, Китай для України сьогодні - стратегічний партнер», - резюмується в заяві ПАТ.
Опублікував: Олег Устименко

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...