Хіти тижня. "Тотальний неврожай": Синоптик прогнозує Росії "повний крах"

Земля буде висихати 5-сантиметровим шаром...

Лютий цього року буде морозним, впевнений народний синоптик Леонід Горбань. А ось весна і літо 2019 року будуть спекотними як в Росії, так і в Україні, говорить він. Такий прогноз він дав на майбутні місяці весни і літа,передають Патріоти України з посиланням на Styler. Він вважає, що через посуху в цьому році Росію чекає неврожай.

"Урожай зменшиться на 25-30%"

За його словами, через спекотну погоду навесні і влітку по всіх областях Російської Федерації буде простежуватись падіння рівня врожаю.

"Урожай зменшиться на 25-30%. Це дуже суттєво! Я недавно зробив розрахунок по Краснодарському краю, і мій прогноз підтвердився. Там зниження врожаю буде ще більше, близько 30-35%. Вони – важливі постачальники пшениці всередині країни, але цього року великих поставок з цього регіону чекати не варто", - говорить Горбань.

Але, за його словами, це іноді відіграє і позитивну роль:

"Працівники сільського господарства кажуть: хоча б раз у п'ять років неврожай – це може навіть і добре. Адже тоді хоч трохи піднімається закупівельна ціна. Адже перекупники закупівельні ціни дуже знизили. А так, може, ціна хоча б трохи зросте".

"Земля буде висихати 5-сантиметровим шаром"

"Будуть так звані суховії. Переважатиме вітер зі сходу, з Поволжя. А це принесе суху погоду, дощі випадатимуть рідко. Земля буде висихати 5-сантиметровим шаром, тому що будуть переважати сильні вітри і палюче сонце", - говорить він.

Урожай ярих культур в Росії буде низьким, каже Горбань.

"Якщо урожай буде, то 12-14 центнерів з гектара. Це повний крах по яровим культурам. Дай боже, щоб я коли-небудь помилився! Адже якщо мій розрахунок правильний, то це дуже погано", - додає народний синоптик.

Втім, за його словами, неврожаю також варто очікувати не тільки в Росії, але і в Херсонській, Одеській, Миколаївській областях та в Криму.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...