Хіти тижня. Це ще не кінець: Україна підготувала новий удар по "Газпрому"

Ілюстрація: ЖЖ

Міністерство юстиції сформувало міжвідомчу робочу групу, яка запустить процес виконання рішення українського суду про стягнення з "Газпрому" близько 6 млрд доларів (172 млрд гривень) штрафу Антимонопольного комітету України в зарубіжних юрисдикціях. Про це заявив глава відомства Павло Петренко, повідомляють Патріоти України.

"Є багато юрисдикцій, які можуть бути використані, враховуючи наявність в України договорів про правову допомогу", - зазначив Петренко.

За його словами, цей процес може зайняти кілька років у залежності від юрисдикції, оскільки необхідно визнання рішення українського суду на території країни, з якої є договір, і запуск виконання самого рішення. Глава Мін'юсту також наголосив, що раніше в рамках виконання цього рішення на території України знайшли активи, що належать "Газпрому", і на них було звернено стягнення. "Мова йде про майже 100 млн гривень і корпоративні права, які "Газпром" має в Україні", - резюмував Петренко.

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...