Хіти тижня. "Ця територія вже приречена", - Демура про санкції проти РФ

На думку експерта, санкції не скоро скасують, навіть якщо Росія піде з Донбасу і поверне Крим.

Степан Демура

Степан Демура висловився про санкції проти Росії під час чергового семінару в «Сіті-Клас», який пройшов 24 травня, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

На його думку, санкції не скоро скасують, навіть якщо Росія піде з Донбасу і поверне Крим. Ідеальний варіант на його думку - поступитися Америці в протистоянні в Україні і в Сирії, це дозволить хоч щось зберегти.

З приводу курсу долара Демура нагадав: «Не хвилюйтеся - буде рости. Тут теж без варіантів, аж до девальвації».
24 травня поточного року відомий економіст і біржовий аналітик Степан Демура торкнувся цілого ряду актуальних для Росії питань. Зокрема, кажучи про те, що чекає Росію в довгостроковій перспективі, експерт зазначив: «ця територія приречена». У Росії, за словами Демури, є два шляхи - або перетворитися в «сарановию», до чого зараз все йде в Сибіру і на Далекому Сході, або стати 52-м штатом, пише Російська монітор.
Згадав економіст і прийнятий Великобританією закон, в якому з'явилося формулювання «потенційний» щодо російських олігархів і їх доходів, які є «потенційно незаконними». Цей документ, зазначає фахівець, є свого роду аналогом прийнятого недавно Держдумою закону про «посібництво санкціям» і означає одне: відповідно до нього багатьом бізнесменам з Росії зараз доведеться показувати походження своїх багатств. А поки вони будуть це робити (доводити походження коштів - ред.), активи заморозять, що насправді, на думку економіста - дуже серйозний крок і значний удар по кишенях російських олігархів.

Те ж саме стосується і намірів британського уряду накласти санкції на держборг РФ. Якщо таке рішення буде прийнято, це завдасть величезної шкоди економіці РФ вважає експерт. Він запевняє, що всі введені Великобританією і Сполученими Штатами санкції рано чи пізно принесуть бажаний результат, однак для цього потрібен час. "Бюрократична машина - говорить Демура - дуже повільна, але якщо вона набере хід, її вже не зупиниш. Якщо санкції введені, зняти їх буде дуже і дуже складно."

Опублікував: Олег Устименко

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...