Хіти тижня. У Кабміні пояснили, що чекає на українців без права на пенсію

Держава не залишить людину зовсім без засобів до існування, але...

Ілюстрація: ЖЖ

В Україні громадянин не зможе розраховувати на виплату пенсій від держави, якщо не набере мінімальний страховий стаж, повідомляють Патріоти України.

"Якщо людина не працює, то вона залишиться без пенсії. Що таке пенсія? Це не те, що дарується державами. Пенсія - це те, що зароблено людиною. У нас мінімальний страховий стаж, який дає право на пенсію, - 15 років. І це залишається незмінним", - повідомив заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір в інтерв'ю "Сегодня". За його словами, розмір виплат також буде залежати від рівня стажу.

"Зрозуміло, що якщо одна людина пропрацювала 15 років, а інша - 35 років, то у них повинна бути різна пенсія. І зрозуміло, що, якщо людина платила більше внесків, вона повинна отримувати більшу пенсію. Саме на цьому побудована пенсійна реформа. Так що нелегальна зайнятість негативно впливає на майбутнє людини", - заявив Шамбір.

При цьому заммінстра зазначив, що держава не залишить людину без засобів до існування. "Крім пенсії у нас передбачена державна соціальна допомога, і, якщо людина не має мінімального страхового стажу, то для неї передбачається соціальна допомога після досягнення 65 років. Державна соціальна допомога призначається в розмірі прожиткового мінімуму. Прожитковий мінімум зараз - 1373 гривні", - резюмував Шамбір.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...