Хіти тижня. У суперечці про постачання та транзит газу через Україну "Газпром" відмовився виконати рішення Стокгольмського арбітражу

На переговорах представники "Газпрому" озвучили бажання внести в контракти з "Нафтогазом" поправки, які суперечать рішенням міжнародного арбітражу, або ж розірвати контракти з українською компанією. "Нафтогаз" таку пропозицію відхилив.

Ілюстрація:24 канал

Російський "Газпром" відмовляється виконувати рішення Стокгольмського арбітражу щодо поставки та транзиту газу через Україну. Про це повідомила прес-служба НАКу за підсумками переговорів, що відбулися минулого тижня, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

"Газпром" дав зрозуміти, що російська газова монополія відмовляється відновлювати поставки в Україну, як це передбачено рішенням Стокгольмського арбітражу від грудня минулого року, і відмовляється підтвердити виплату $ 2,6 млрд відповідно до рішення арбітражу по транзитному контракту від лютого поточного року", - повідомили в "Нафтогазі".

У НАК нагадали, що обидва рішення Стокгольмського арбітражу є остаточними і оскарженню не підлягають.

За даними "Нафтогазу", на переговорах представники "Газпрому" озвучили бажання внести в контракти з "Нафтогазом" поправки, які суперечать рішенням міжнародного арбітражу, або ж розірвати контракти з українською компанією. "Нафтогаз" вважає таку позицію неприйнятною і відхилив пропозиції "Газпрому", - відзначають в НАК.

"Відмова" Газпрому "дотримуватися діючі рішення важливого і шанованого міжнародного комерційного арбітражу ставить під серйозні сумніви надійність "Газпрому" як партнера європейської газової галузі", - резюмує головний комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...