Хіти тижня. У випадку війни масово закидатимуть до Росії? Фінські фермери відгодували песців до неймовірних розмірів (фотофакти)

Якщо в дикій природі вага одного песця становить приблизно 3,5-5 кг, то заручників хутрової ферми відгодовують майже до 20 кг.

Песець на фінській звірофермі. Фото: Oikeutta Eläimille.

Фінські зоозахисники з організації Oikeutta Eläimille потайки пробралися на територію звіроферми в провінції Остроботнія на заході Фінляндії. Вони провели приховану зйомку в вольєрах, де тримають песців і полярних лисиць. Ці кадри лякають: адже в цих істот-монстрах складно дізнатися лисичок, які зазвичай в три-п'ять разів менше, зазначають Патріоти України.

Щоб отримати з кожної особини більше цінного хутра, фінські ділки відгодували бідних тваринок до гігантських розмірів. Якщо в дикій природі вага одного песця становить приблизно 3,5-5 кг, то заручників хутровий ферми відгодовують майже до 20 кг. У тварин буквально очі запливають жиром.

Нещасні звірята ледве пересуваються по тісних клітках. Щоб домогтися таких гігантських розмірів, на фермі використовували перехресне розмноження шляхом генетичного відбору великих особин. При цьому для збільшення темпів росту песців спеціально відгодовують високопоживним кормом.

Фінляндія - лідер в Європі на ринку виробництва песцового хутра, тільки китайські ферми вирощують більше цих тварин. У 2014 році в Фінляндії було вбито понад 1,8 мільйона лисиць. Зазвичай для виготовлення однієї шуби потрібно від 10 до 20 шкурок «нормальних» лисиць.

«Багато європейських країн зовсім заборонили хутрове тваринництво. Але в Фінляндії фермери не дотримуються навіть такого м'якого закону про захист тварин, який діє в нашій країні», - зазначив представник організації Oikeutta Eläimille Крісто Муурімаа. Зоозахисники сподіваються, що, побачивши ці жахливі фотографії, багато людей приймуть рішення в майбутньому не купувати вироби з хутра.

Останні атаки РФ позбавили Україну 10% електрогенерації: Скільки часу піде на відновлення

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:43

Російські удари по енергосистемі України з 20 березня призвели до втрати більше 10% генеруючих потужностей. Відновити генерацію навряд чи вийде до початку наступного опалювального сезону, а найсерйозніші проблеми - з вугільними теплоелектростанціями, п...

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...