Хіти тижня. "Український Маск" запустить у космос ракету вже цього року

Один запуск коштуватиме українцю близько $ 8 млн, тоді як, запуск революційної ракети Falcon Ілона Маска - $ 60 млн.

Запуск ракети-носія легкого класу Alpha, яку розробляє компанія Firefly Aerospace українського бізнесмена Макса Полякова, запланований на другу половину 2019 року, передають Патріоти України з посиланням на видання Гордон.

Компанія Firefly Aerospace з офісом в Дніпрі закінчує розробку ракет-носіїв Alpha і Beta для орбітальних супутників. Про це заявив власник компанії Макс Поляков на форумі Від Крут до Брюсселя 29 січня. Він також запросив на запуск президента України Петра Порошенка.

Засновник фонду Noosphere Ventures Макс Поляков викупив американську аерокосмічну компанію FireFly Space Systems у 2017 році. До того моменту стартап, заснований інженером Томом Маркусиком, перебував на межі банкрутства. Український інвестор відновив діяльність компанії й відкрив у Дніпрі R&D-центр для досліджень і експериментальних розробок.

За участю американських і українських фахівців компанія розробляє легкі ракети-носії Alpha і Beta. Вони зможуть доставляти в космос 1 і 4 тонни вантажу відповідно. Перший запуск запланований на другу половину 2019 року. За даними компанії, один запуск Alpha і Beta буде коштувати близько $8 млн, тоді як, наприклад, запуск ракети Falcon Ілона Маска $60 млн.

З імпортозаміщенням щось пішло не так: Понад 50% російських процесорів "Байкал" виявилися бракованими

четвер, 28 березень 2024, 12:53

Через провал кремлівської політики так званого «імпортозаміщення» більше половини російських процесорів Байкал виявилися бракованими. Констатувати це довелося російському пропагандистському виданню "Ведомости", передають Патріоти України. Як повідомляє...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...