Хіти тижня. Українським заробітчанам у Польщі готують "сюрприз"

У Польщі пішли на крок, який серйозно спрощує життя нашим співвітчизникам Як стало відомо, в іноземних автоматах починають торгувати українською мовою, повідомляють Патріоти України.

Англійська, німецька, а тепер і українська мова постала в інтерфейсах квиткових автоматів в трамваях і автобусах одного з найбільших польських міст – Лодзь. Він знаходиться в 120 кілометрах від Варшави і є центром електронної промисловості Польщі.

За різними оцінками, в ньому проживає до 90 тисяч українців, цим і пояснюється впровадження нашої мови на транспорті. Поляки нарахували, що з 21% покупок квитків, які здійснюють іноземці, близько 80% покупок припадає саме на наших людей.

На поточний момент відомості на українському уже можна вважати вже на 737 квиткових автоматах, встановлених у громадському транспорті. При цьому наші люди зможуть побачити рідні букви на 21 стаціонарному автоматі до кінця 2018 року.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...