Хіти тижня. Українцям підготували новий "сюрприз": Кому спустошать кишені

Сплатити податок необхідно протягом 60 днів з дня отримання повідомлення.

Ілюстрація: uainfo.org

Українці до 1 липня отримають повідомлення - рішення Державної фіскальної служби (ДФС) про нараховану суму податку на нерухомість, який необхідно сплатити протягом 60 днів з дня отримання повідомлення, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу ДФС.

За інформацією ДФС, ставки і пільги з цього податку визначаються місцевими радами, проте законодавство визначає мінімальні пільгові площі неоподатковуваного майна: 60 квадратних метрів для квартир, незалежно від їх кількості, 120 квадратних метрів для житлових будинків, 180 квадратних метрів - для різних типів нерухомості (будинок і квартира).

Місцеві ради можуть встановлювати додаткові пільги, проте пільгова площа квартир не може бути більшою за 300 квадратних метрів, будинків - 600 квадратних метрів. Також не поширюються пільги на об'єкти, які використовуються власниками для отримання прибутку: для здачі в оренду, ведення підприємницької діяльності.

У ДФС нагадали, що у 2017 році через підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень вдвічі знижено максимальну ставку податку - з 3% до 1,5%. Також повідомляється, що станом на 1 червня поточного року до місцевих бюджетів від фізичних осіб надійшло понад 132 млн грн податку на нерухомість.

У минулому році на цю дату показник був у 4 рази нижчим - близько 30 млн грн. Як повідомляв УНІАН, податок на нерухомість було введено на початку 2015 року з набранням чинності нового Податкового кодексу. Ним оподатковуються квартири площею понад 60 квадратних метрів і будинки площею понад 120 квадратів.

Оподаткуванню також підлягає загальна площа об'єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його частин (гаражі, господарські будівлі, майстерні, офісні приміщення тощо).

У 2017 році до місцевих бюджетів від юридичних і фізичних осіб надійшло понад 2,4 млрд грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. У 2018 році платники податку сплачують податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за звітний 2017 рік.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...