Хіти тижня. Увага, небезпека! Шахраї винайшли новий спосіб крадіжки грошей з кредиток

Від нової афери постраждала черкаська родина Олександра Фількова. За його словами, шахраї ошукали їх на 38 500 гривень. Постраждалі вже звернулись до правоохоронних органів.

Ілюстрація: ЖЖ

У Черкасах з'явилась нова схема шахрайства. Аферисти дізнаються номер телефону, до якого прив'язана банківська карта, і звертаються у відділення оператора мобільного зв'язку для отримання дубліката сім-картки. Про це пише "Internet.ua", повідомляють Патріоти України.

Дублікат видають, коли людина може назвати номер, на який найчастіше телефонує абонент. Наприклад, це може бути номер матері, чоловіка, дружини. А також, суму останнього поповнення, як правило, аферисти самі ж поповнюють рахунок напередодні на 5-10 гривень. Після цього сім-картку в телефоні власника блокують, а у них - активують. Потім вони роблять запит у Приватбанк на пароль від "Приват24", підвищують кредитні ліміти і знімають усі приватні та кредитні кошти.

Від нової афери постраждала черкаська родина Олександра Фількова. За його словами, шахраї ошукали їх на 38 500 гривень. Постраждалі вже звернулись до правоохоронних органів.

"На сьогодні нам відомо понад 20 випадків за останній час, і люди продовжують звертатися. Їх заганяють у борги з відсотками, а гроші крадуть кредитні", - розповів Олександр Фільков.

Чоловік очолив ініціативну групу постраждалих від шахраїв, звернувся до банку і мобільного оператора, а також до міських обранців, щоб ті підняли проблему на найближчому сесійному засіданні.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...