Хіти тижня. В Україні будуть по-іншому рахувати стаж: У Кабміні пояснили, що зміниться і для кого

За підрахунками Мінсоцполітики, це торкнеться приблизно трьох мільйонів пенсіонерів з 12.

Фото: ЗМІ

В Україні готуються зміни механізму оцінки ролі стажу при нарахуванні пенсій, і поки є два можливих варіанти, повідомляють Патріоти України.

"За стажем, ми встановимо певні категорії людей. Думаю, що це повинні бути громадяни, які вийшли на пенсію до 2000 року. Для них стаж все одно вважатиметься рік до року, але його вартість буде трохи інша", - розповів міністр соціальної політики Андрій Рева.

За його словами, фактично цим людям відкоригують заробітну плату. І той стаж буде мати більше значення, ніж той, який вони отримували після 2000 року.

"Є й інший варіант, який запропонував нардеп від Радикальної партії Юрій-Богдан Шухевич. Його ідея: взяти діючу формулу і застосувати при визначенні пенсій до 2000-х будь-які 5 років найбільшого заробітку. Потім ці коефіцієнти скласти. Таким чином, загальний коефіцієнт буде більше, ніж той, який у людини після 2000 року", - підсумував Рева.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...