Хіти тижня. В Україні будуть по-іншому рахувати стаж: У Кабміні пояснили, що зміниться і для кого

За підрахунками Мінсоцполітики, це торкнеться приблизно трьох мільйонів пенсіонерів з 12.

Фото: ЗМІ

В Україні готуються зміни механізму оцінки ролі стажу при нарахуванні пенсій, і поки є два можливих варіанти, повідомляють Патріоти України.

"За стажем, ми встановимо певні категорії людей. Думаю, що це повинні бути громадяни, які вийшли на пенсію до 2000 року. Для них стаж все одно вважатиметься рік до року, але його вартість буде трохи інша", - розповів міністр соціальної політики Андрій Рева.

За його словами, фактично цим людям відкоригують заробітну плату. І той стаж буде мати більше значення, ніж той, який вони отримували після 2000 року.

"Є й інший варіант, який запропонував нардеп від Радикальної партії Юрій-Богдан Шухевич. Його ідея: взяти діючу формулу і застосувати при визначенні пенсій до 2000-х будь-які 5 років найбільшого заробітку. Потім ці коефіцієнти скласти. Таким чином, загальний коефіцієнт буде більше, ніж той, який у людини після 2000 року", - підсумував Рева.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...