Хіти тижня. В Україні масово підвищили пенсії: Хто отримає більше (інфографіка)

В Україні з 1 січня 2019 року підвищили пенсії 500 тис. військових, а ще 2 млн українців отримали надбавку у зв'язку з підвищенням мінімальної зарплати. У 2019 році виплати підвищать приблизно на 25% від отриманої прибавки, повідомляють Патріоти України.

Так, жінки, які мають мінімум 30 років стажу і чоловіки з 35-ма роками стажу мають право на заслуженому відпочинку отримувати щонайменше 40% мінімалки. У грудні 2018-го їхня пенсія мала бути на рівні не менше 1489 грн, а наразі — 1669 грн (на 180 грн більше).

Кардинальніше підвищення очікується навесні. З 1 березня всі пенсії перерахують за формулою. До цього моменту Державна служба статистики збере інформацію про інфляцію, а Пенсійний фонд — про середню зарплату. Згідно із законом, перерахунок має відбуватися з урахуванням середньої зарплати за останні три роки (2016, 2017 і 2018 року) та інфляції за минулий рік.

Джерело: Обозреватель

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...