Хіти тижня. "Відновленню не підлягає": Газова турбіна російського виробництва розвалилася під час випробувань

Офіційно деякі учасники проекту підтвердили, що аварія була, але намагалися створити враження, що не все так страшно.

Росіяни намагаються створити потужну газову турбіну, але поки що марно. Фото: соцмережі.

Нова спроба випустити першу потужну російську газову турбіну, яка повинна була замінити імпортні аналоги великих постачальників, провалилася, повідомляє агентство Reuters з посиланням на два джерела в енергетичній галузі, знайомі з підсумками випробувань. Патріоти України пропонують вам дізнатися подробиці цієї цікавої події.

Дослідний зразок - модернізована газотурбінна установка 110М - розвалилася під час випробувань і відновленню не підлягає, сказали обидва джерела. Офіційно деякі учасники проекту підтвердили, що аварія була, але сказали, що не все так страшно, сподіваючись продовжити роботу над ним.
Випробування проходили на заводі Сатурн, що входить в держкорпорацію Ростех, в Рибінську. За словами одного з джерел, вони пройшли в грудні, а "турбіна розвалилася". "Її намагалися відновити до березня, але не вийшло", - сказав він.
Друге джерело також сказало, що турбіна розвалилася при випробуваннях і не підлягає відновленню. "Вона розвалилася на випробуваннях. Немає турбіни, все", - сказав він. Третє джерело, близьке до проекту, сказало, що зараз турбіну намагаються відновити, розраховуючи зробити це до лютого наступного року. "Але ситуація дуже неприємна", - сказав він.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...