Хіти тижня. Вона працює: Уляна Супрун повідомила гарну новину для покупців і погану для аптекарів

З нового року ліки можна буде повертати до аптек.

Громадяни зможуть повертати до аптек придбані ліки з 1 січня 2019 року. Про це повідомила журналістам в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передають Патріоти України.

Водночас Супрун назвала низку умов, за яких аптеки будуть змушені приймати придбані раніше ліки. «Коли аптека буде отримувати ті ліки, вони мають перевірити, що вони не були відкриті, що вони не були використані і що нічого не було порушено у регламенті самої упаковки і все інше. Тоді це не має ніякої загрози», - сказала вона.

Супрун повідомила, зараз міністерство працює над реорганізацією Держлікслужби, яка має слідкувати за ліками. «Ми надаємо їм набагато більше повноважень щодо інспекції. І вони будуть самі, регіональні представники будуть інспектувати, щоб все це правильно відбувалося. І це є велика відповідальність на них, велика відповідальність на аптеках», - сказала керівник МОЗ.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...