Хіти тижня. "Все пропало!": Російський економіст назвав ознаку дефолту, що насувається

​Виведення валюти в готівку робиться зазвичай перед дефолтом, коли вже немає шансів зупинити процес обвалу економіки.

Степан Демура

Так прокоментував аналітик Степан Демура заяву головного економіста ЗЕБа Андрія Клепача, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

На думку аналітика - «це спроба приховати залишки з того що є». А фактично, ці гроші просто вилучаються з економіки до кращих часів.

Це відбувається при тому, що і так на банківському ринку брак валюти, зазначив Демура. Якщо списку санкцій тиск буде зростати, то на думку аналітика, курс долара в Росії злетить до такого рівня, коли деномінація рубля буде неминуча. Тут і стануть в нагоді приховані долари - щоб скупити вже задешево залишки вільних активів.
Загроза нових санкцій стимулює банки ввозити в Росії готівкові євро. Про це ТАСС в кулуарах Глобального форуму конвергентних і природоподібних технологій в Сочі заявив головний економіст ЗЕБа Андрій Клепач.
За його словами, ввозиться саме європейська валюта, оскільки санкції США загрожують перекрити доларові розрахунки. «По-перше, доларів вони везли і так дуже багато. А по-друге, дійсно, загроза санкцій по долару, вона реально є. І в цих умовах природне і найпростіше - це перехід з розрахунку в доларах в євро, це природна і логічна реакція», - сказав Клепач.
Він висловив надію, що все ж «на якісь крайні кроки американці не підуть».

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...