Хіти тижня. "Все пропало!": У Росії потайки визнають обвал найважливішої, після нафто-газу, експортної позиції

Технологічне виснаження недонаддержави з кожним роком все більше дається взнаки, зокрема на висококонкурентному зовнішньому ринку. Москва вже не здатна утримати традиційні ринки. "Прикормлені" та "підмазані" ще з часів СРСР знайшли собі нові схеми.

Про це інформагентству «Оборонно-промисловий кур’єр» на умовах анонімності повідомив представник Федеральної служби з ВТС РФ, передають Патріоти України.

Зокрема, за його інформацією, реальні обсяги збройного експорту РФ в 2016 р. становили не 15 млрд. дол., як офіційно повідомляла Федеральна служби з ВТС РФ, а лише трохи більше 13,5 млрд. дол.

Однак, визнав фахівець, результати збройного експорту за 2017 рік приголомшили відповідальних за цей напрям осіб – обсяги експорту ледве перевищили 8 млрд. дол. Крім того, він наголосив, що тенденція зниження збройного експорту продовжується – попередній аналіз портфелю замовлень свідчить, що в разі, якщо не відбудеться яких-небудь неочікуваних нині проривних подій, обсяги збройного експорту за 2018 рік не перевищать 7 млрд. дол.

Представник Федеральної служби з ВТС РФ пов’язує такий стан речей із технологічним виснаженням Росії, оскільки нині ключовим аспектом експорту є передача технологій виробництва, а також розміщення частини виробництва озброєнь та військової техніки на території країни-покупця.

Нагадаємо: Держдепартамент США визнав, що намагається відмовити деякі країни від угоди з Росією по зенітних ракетних систем (ЗРС) С-400 і зазначив, що стосовно них можливі “відповідні заході”.

“Ми ведемо переговори з низкою країн, і ми приймемо відповідні заходи, коли прийдемо до вирішення”, – заявив на брифінгу високопоставлений американський дипломат, відповідаючи на питання журналістів, які заходи має намір вжити Вашингтон щодо Туреччини і Катару, які набувають або планують набути російські ЗРС.

Напередодні американський держдепартамент оголосив, що проти іноземних структур, які здійснюють великі угоди з оборонним сектором і розвідкою РФ, будуть застосовані санкції. Кінцева мета антиросійських санкцій – не допустити надходження важливих доходів в російський уряд.

Згідно з офіційною інформацією представник Федеральної служби з ВТС РФ, протягом останніх 11 років експортні поставки російських озброєнь збільшилися відразу в 3 рази (приблизно з 5 до 15,3 мільярда доларів). Тверді контракти на поставку озброєнь у Росії є з 60 країнами, а основною продукцією останніми роками стали засоби ППО, авіаційні комплекси (бойові літаки та гелікоптери) та комплектуючі до них, військово-морська техніка.

Опублікував: Олег Устименко

"Бавовна" дала свій ефект: Куйбишевський НПЗ повністю зупинився після удару дронів

четвер, 28 березень 2024, 14:29

Російський Куйбишевський нафтопереробний завод від міста Самара на Волзі зупинив все виробництво через проблеми, заподіяні атакою українського безпілотника минулого тижня, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Раніше на цьому тижні джере...

З імпортозаміщенням щось пішло не так: Понад 50% російських процесорів "Байкал" виявилися бракованими

четвер, 28 березень 2024, 12:53

Через провал кремлівської політики так званого «імпортозаміщення» більше половини російських процесорів Байкал виявилися бракованими. Констатувати це довелося російському пропагандистському виданню "Ведомости", передають Патріоти України. Як повідомляє...